Domů Zboží Od Teremila

Jarní - jaspis polychrom

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Teremila

Katalogové č.: 14481321
Zobrazení: 37x
Vloženo: 28.1.2024
Počet srdcí: 5x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Šperk je vyroben cínováním. Je tvořen jediným velkým  jaspisem polychrom, který je  leštěn z obou stran.  Kámen je veliký 4,5 x 4,5 cm. Barva kamene je unikátní a jedinečná. Velmi těžce se dá popsat, v mém vidění je tlumeně šedo zelená, proto jsou i jako doplňky zvoleny světle zelené jadeity.

Šperk je dodávaný v dárkové krabičce.

Celý šperk je velký  5,5 x 5,5 cm a je zavěšen na černé kůži o průměru 3 mm, 45 cm dlouhé s prodlužujícím řetízkem.

Výrobek je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.


Jaspis

Jaspisy jsou tvořeny směsí chalcedonu, opálu a jemnozrnného křemene s příměsí pigmentů různých barev. To z nich tvoří vzhledově velmi pestrou skupinu nerostných hmot.

Jaspis polychrom se vyznačuje výraznou kresbou. Typické jsou pro něj střídající se vrstvičky pastelových barev – červené, žluté, bílé, zelené a hnědé. Intenzita hnědých barev je určována obsahem oxidu železitého. Některé pásky jsou tvořeny téměř čistým hematitem kovového lesku.

 Tento jaspis je neprůhledná barevná odrůda chalcedonu. Byl nalezen teprve nedávno, na trhu s drahými kameny se objevil poprvé před třemi lety na mineralogické burze v Denveru. Jaspis polychrom se vyskytuje v podobě kompaktních masivních bloků, bohužel však není příliš rozšířený. Několik lokalit se nachází na Madagaskaru, je známo také pár zdrojů v Austrálii. Doposud je považován za jeden z nejvzácnějších jaspisů.

Menu
--