Domů Profil prodejce Marky Volf MV100
  • Prodejce od r. 2023
  • *neuvedeno*, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Aktivita: -
Registrace: 25.4.2023
Město: *neuvedeno*
Stát: ČR

Marky Volf MV100

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Jsem Marky, autorka knihy I motýli pláčou, ale nezabývám se pouze psaním, absolvovala jsem několik kurzů italských dekorativních stěrek zdí interiérů a dekoruji také nábytek.  

Když píšu nebo tvořím ať už je to cokoliv, vkládám do toho veškerou energii a entusiasmus. Často se stane, že mě činnost zcela pohltí, protože kreativita se formuje mnoha způsoby – stačí jen najít styl, který je mi v daném okamžiku nejbližší.

 Keramika mě přitahovala již od mládí, párkrát jsem dostala šanci něco málo si vyzkoušet, ale pak … z různých důvodu jsem se dál neposunula. Až do teď.

Je fascinující sledovat jak obyčejná hrouda měkké hlíny v rukou ožívá. I přesto, že mám nějakou představu, jak by konečný výrobek měl vypadat – stává se, že tvořící proces jde svou cestou a nakonec vznikne něco, co překvapí i mě samotnou. Někdy pozitivně a někdy naopak.

Ráda se učím nové věci, experimentuji s materiálem a fantazií. Je to svým způsobem terapeutické až meditativní – když tvořím, ať už je to cokoliv – odpoutám se od vnějšího světa.

Keramiku netočím na kruhu, nepoužívám licí formy, ale ručně modeluji z plátu vyválené hlíny. Proto neočekávejte perfektně rovné tvary, ale i to má své kouzlo. Následně zdobím květy, vyškrabuji vzory (technika sgrafitto), otiskávám ještě do měkké hlíny listy, různé druhy textilií, ulity šneků … prostě vše co mě napadne. Výrobek pak musí schnout (5 až 10 dní, záleží na velikosti). Následně putuje do pece na tzv přežah, ten trvá 12 hodin a dalších 12 hodin pec uzavřená chladne. Poté výroby musím naglazovat, nabarvit, zatřít oxidy a zase je vymýt, a poté znova vyrovnat do pece a znova pálit. Tentokrát na skoro 1200°C, tím získá pevnost a odolnost.  A pak netrpělivě čekám jaký bude výsledek. 

Proto nikdy nejde vytvořit dva identické výrobky. 

bílá keramika

Glazury, které používám, jsou kvalitními glazurami z Čech a americké efektní glazury Mayco jedny z nejkvalitnějších na trhu. Jsou bezolovnaté a mají atest pro styk s potravinami.

Žiji již 26 let v Itálii, a to mě významně ovlivnilo i inspirovalo a to se odráží i v mém tvoření. Mám ráda moderní italský design – jednoduché a přesto zajímavé linie. Mou snahou je dát „hlíně“ pohyb a vzdušnost, vytvořit originální dekorace a doplňky, které respektují současné trendy interiérového designu.

 

 Platba a dodání:

Bude mi ctí, když vás nějaký výrobek zaujme natolik, že bude chít aby se stal součástí vašeho domova nebo si ho zakoupíte s tím, že někoho potěšíte. 

- platba je vždy předem na účet.

- dostupném zboží zasílám hned po uhrazení max. 3 den od připsání platby - Českou poštou na vámi dodanou adresu.

Poštovné a balné:

menší věci do 1kg za 100,-- Kč

Balíky od 1 kg do 3 kg budou za 190,- Kč,

balíky od 3kg do 8 kg budou za 220,- Kč

všechny uvedené ceny za dopravu platí jen pro ČR

Osobní předání Svitavy, Třebíč, Jihlava. Další možnost dle domluvy.  

Pokud vás zaujal již prodaný výrobek, mohu vytvořit něco co mu velice přiblíží. (Mohu měnit dekor i barevnost) Zde je doba dodání zhruba měsíc.

Způsob dopravy
Česká pošta
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Marky Volf MV100

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--