Domů Profil prodejce Nika glass jewellery
  • aktivní prodejce od r. 2021
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Praha, ČR
  • 23 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (4) 100%
Nadšenci: 34
Aktivita: aktivní
Prodáno: 23
Registrace: 1.3.2021
Město: Praha
Stát: ČR

Nika glass jewellery

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Příběh značky Nika glass jewellery

Už jako malou holku mě fascinovala práce se sklem. Vzpomínám si, jak jsem s mou maminkou na řemeslných trzích vždy napjatě sledovala skláře, které z tohoto výjimečného materiálu tvarovali nádherné propracované skleněné figurky. Fascinovala mě ta křehkost a tvrdost materiálu, která se díky působení tepla měnila v poddajnou tvárnou hmotu. 

Na střední uměleckoprůmyslové škole v Jablonci nad Nisou jsem měla šanci poprvé usednout ke kahanu a práci se sklem si vyzkoušet osobně. V té době jsem už však měla dosti vyhraněný vkus a korálky ze skla, správně nazývané vinutými perlami, jsem do značné míry pro jejich běžný až tradiční vzhled plný puntíků a dekorativních ornamentů, odsoudila. Techniku vinutých perlí jsem si zaškatulkovala jako jakési "hobby řemeslo", které dělá každý druhý bez nějakého hlubšího výtvarného přesahu. Naštěstí jsem po pár letech zjistila, jak obezený byl můj pohled na věc.

Zhruba před čtyřmi lety se mi naskytla možnost vyrábět vinuté perle pro jeden pražský obchod. Zpočátku jsem si plna předsudků z dřívější doby myslela, že práce se sklem a výroba skleněných korálků není pro mě. Brzy jsem však pochopila, že záleží na úhlu pohledu a čistě na autorovi, jaký život se skleněnému materiálu rozhodne vdechnout. 

Jako zastánce geometrie, minimalismu a celkové jednoduchosti v designu, jsem začala vytvářet vinuté perle, které nebyly kulaté, nýbrž hranaté - ovšem se zaoblenými hranami. Složité dekory a techniky vystřídala jednoduchost a střídmost samotného skleněného materiálu, který je dle mého názoru nejdokonalejší právě ve své nejjednododušší a nejprostší formě. Důležitá se pro mě stala barva, tvar a celkový charakter šperku.

Nechte se proto okouzlit jedinečnou krásou skleněného materiálu a šperků z nich, které si můžete prohlédnout v mém novém obchůdku. :)

-------------------------------------------------------------------------------------

Na Fleru mě můžete najít také na mém druhém profilu Veronika Vysloužilová

Způsob dopravy
Šperky jsou baleny do pevných dárkových krabiček a vkládány do obálek s bublinkovou folií. Zboží posílám prostřednictvím České pošty jako doporučenou zásilku nebo balíček.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Nika glass jewellery

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--