Domů Profil prodejce Zelené řemeslo
  • aktivní prodejce od r. 2016
    Reaguje na objednávky obvykle do 19 hodin.
  • Pardubice, ČR
  • 14 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (2) 100%
Nadšenci: 24
Aktivita: aktivní
Prodáno: 14
Registrace: 18.2.2016
Město: Pardubice
Stát: ČR
Důležitá informace: Poštovné do 5ks platíte stále jen jednou.

Zelené řemeslo

/ Prodávající
Novinky
483444
25.2.2016 Nové jídelní a servírovací lžice:-)
Rád pracuji se dřevem, užívám si vůní, pěkné kresby, dotyků. Dřevo pro výrobu je z prořezávání, padlých stromů, darované. Pila, sekera a nůž jsou mé zbraně. Vyhýbám se v této řezbařině užívání hlučných a prašných strojů, nejsou naprosto potřeba a míra toho, kolik lze vyrobit, přirozeně určuje naše hranice ve vztahu k využívání přírody i životní rytmus. V žádném případě neužívám smirkový papír. Ostrý nůž zanechává na předmětech stopu, kterou oceníte především až dostane krásnou patinu, překvapí vás hra světla na povrchu. Každý takto vyrobený předmět má silný charakter. Dřevěné lžíce a nádobí, které prodávám nejsou křehké, dřevo pro výrobu vybírám, a něco vydrží, obzvláště pokud je používáte. Postačí, když o ně budete pečovat, omývat (ale ne v myčce na nádobí prosím) a nenecháte je příliš dlouho ležet ve vodě, venku na dešti, pokud to nejsou předměty „venkovní“. Cena, která se někomu může zdát oproti tomu co koupíte běžně na trhu vysoká, vychází z rozumného ohodnocení ruční práce, která mě částečně živí, nápadu a jedinečnosti materiálu.
Provází nás už dlouho, dříve pro mnoho lidí jediné dostupné náčiní, počínaje miskou vydlabanou do silné desky stolu přes pohárky, črpáky, naběračky, lžice, jídelní hůlky, misky a mísy a talíře i slánky a párátko, po postupné vytrácení a nynější znovuobjevení jeho kvalit. Je lehké, dává podávanému jídlu nový výraz, teplé barvy na stůl, krásný pocit z předmětu vyrobeného s pomocí jednoduchého nástroje z kmene stromu,kousku větve..jak prosté. Předměty mají svou "duši", vzpomínku, pokud jste si je vyrobily, nebo znáte jejich příběh a některé jsou umělecky ztvárněné. Používat je je radost, získáte k nim někdy přímo osobní vztah. Po letech užívání získávají takové předměty patinu, která vypovídá o jejich vzniku a dost často přidává na půvabu dřevu, které má ztlumenou kresbu, ale vyzařuje něco o tom, jak užitečný a oblíbený tak prostý předmět může být.
"Otevřeli svá srdce a vyměňují si radost". Haiku pro setkání čajová i ku vyřezávání :-) Ke krásnému způsobu pití čaje jsem se dostal v pardubické Dobré Čajovně jako jeden z tovaryšů. Svět, kde se snadno mysl spočine v úvaze nad půvabem prostého předmětu. Přeji těm, kdo si vyberou čajovou lopatku nebo jinou k popíjení čaje vhodnou věc, aby jim dělala dobrou službu, pohledem i dotekem se mohli potěšit a nechat na sebe působit jedinečné vlastnosti různých druhů dřeva.

Obchůdek pro Fler plný výrobků, s poctivým řemeslným zpracováním, s důrazem na jednoduchost a praktičnost ač umělecké pojetí může někdy znamenat nějaký ten drobný ústupek?Používám výhradně přírodní materiály, tedy žádná chemie ani průmyslově vyráběné spojovací díly nebo kování. Krása těchto věcí může být nenápadná, ale věřte o to trvalejší. 

Způsob dopravy
Česká pošta
Další prodejní profily
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Zelené řemeslo

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--