Domů Profil prodejce Oneness
  • aktivní prodejce od r. 2014
    Reaguje na objednávky obvykle do 6 hodin.
  • Oslavany, ČR
  • 32 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (6) 100%
Nadšenci: 24
Aktivita: aktivní
Prodáno: 32
Registrace: 9.5.2014
Město: Oslavany
Stát: ČR
Důležitá informace: Krásný čas adventu, předvánoc a času Vánočního vinšuji. A k tomu spoustu radosti, spokojenosti a pohody a taky šťastný vstup do Nového roku.

Oneness

/ Prodávající
Novinky
761345
6.11.2018 Přibyla nám jednorožkyně do nabídky výrobků.

"Oneness" - jednota, totožnost, jedinečnost, ojedinělost...

Tak toto je pár možných překladů mé přezdívky, pod kterou už pár let brouzdám po internetu. A toto "jméno" ke mě přirostlo tak, že jsem nemohla jinak a pro svůj Flér profil si zvolit název stejného znění a zároveň zjistit, že význam(y) tohoto slova jsou vlastně i cílem mé tvorby.

 

Jednota - tématem výtvorů mého háčku je svět pohádek, fantasy, her - prostě všeho, co vzešlo z hlav s divokou fantazií

Totožnost - to, co vzejde z mého háčku často vyjádří a vyjadřuje, co v hlavě mě samotné "běhá" - jsem člověk, co má rád svět fantasy a science-fiction, ať už v knihách, hrách (PC i deskových) a filmech..takže pěkně psychologicky mohu povědět, že mé výtvory mohou reprezentovat mé představy, kterými trpím už od malička

Jedinečnost a ojedinělost - jeden ze smělých cílů..doufám, že alespoň některé z kousků budou jedinečné a ojediněle k sehnání, co se home-made věcí týče a nemluvě o tom, že každý z nich je svým původem originál - od malé houbičky z Maria Bros až po obrovské draky

Jsem vděčná, že jsou a byli mezi námi lidi, kteří vymysleli všechny možné příšerky, postavy, věci, zvířata a příběhy, které byli inspirací či přímo zdroji k vytvoření těchto "uháčkovaností". Hlavní nití mého háčkování je tvoření ve stylu "amigurumi". (Co je "amigurumi?")

 

Představivost

 

Cesta k háčku...

..k háčkování jsem nepřišla jako slepá k houslím. I když to tak ze startu asi muselo nutně vypadat. Pokud pominu pokusy během let na základní škole, tak se musím přiznat, že se to stalo tak nějak z ničeho nic..až po tom jsme zjistili, že to byl počátek "syndromu hnízdění". Větší počet uháčkovaných věcí, hlavně vánočních ponožek, jsem vytvořila v době před Vánoci 2013. Nával tvořivosti a chtění něco uháčkovat a učit se to ve mě vyvolala teď už narozená dcerka, která v té době ještě byla pěkně uhnízděná v bříšku.

Takže to začalo vánočními motivy, pokračovalo motivy velikonočními, zvířátky a teď pokračuje dále hračkami a různými rozličnostmi. Momentálně v mezičasech pracuji i na dece pro maličkou Sofinku, která s ní snad bude růst.

Z tohoto všeho tedy vyplývá, že jsem na mateřské dovolené a ve volných chvilkách si odskočím k háčku, kdy si má hlava do jisté míry vydechne.

Háčkování je radost...a když k této radosti přidám radost z povedené ratolesti a úžasné drahé polovičky, tak to tvoření jde pak samo :)

AMIGURUMI...je v pravdě nečeský pojem. Jedná se o složeninu dvou japonských slov "ami" znamenající "uháčkovaný nebo upletený" "nuigurumi" mající význam "vycpaná panenka, postavička".

 

Jedná se o techniku háčkování či pletení, jejímž cílem je stvoření zvířátek nebo antropomorfních postaviček.

 

Vše začalo datovaně kolem roku 2003.

Způsob dopravy
Vámi zvolený výtvor bude doručen Českou poštou či Zásilkovnou s největší pravděpodobností v bublinkové obálce či malé krabičce.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Oneness

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--