Domů Profil prodejce heykalov
  • aktivní prodejce od r. 2009
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Bzová, ČR
  • 10 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (6) 100%
Nadšenci: 31
Aktivita: aktivní
Prodáno: 10
Registrace: 19.3.2009
Město: Bzová
Stát: ČR

heykalov

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

 

Jsem studentem dřevařského oboru na vysoké škole  a se dřevem jsem vyrostl. Výrobou předmětů se zabývám po víkendech a volných chvílích.

V oblasti tvorby se pohybuji ve několika oblastech. Nemůžu jednu z nic označit jako dominantní, navzájem se prolínají a doplňují.

Tou první je výroba šperků, náušnic, náramků ze dřeva. Nápady na šperky mi dává samotný materiál, jen se snažím v něm najít to zajímavé a citlivě dokončit to co příroda sama začala. Nedržím se pouze všeobecně známých řezbářských materiálů ale snažím se experimentovat i s méně známými dřevinami které v přírodě najdete a o kterých by jste si mnohdy ani nemysleli že se dají na něco použít. V poslední době experimentuji i s kameny které mohou být zajímavou strukturou nebo barvou vhodným doplňkem šperku. Asi nejzajímavějším materiálem jsou různé růstové vady a nemoci dřeva které vytváří jedinečné barevné struktury a různé shluky letorostů které už stačí jen nalézt a citlivě zviditelnit.... Všechny šperky jsou povrchově dokončeny pomocí olivového oleje. Šperk díky oleji získá přirozený lesk který se nošením bude  udržovat a zlepšovat. Při zmatnění šperku ho stačí pomnout v rukou například s krémem na ruce a nebo se stolním olejem a lesk  se mu opět vrátí.

Další oblastí je zpracování dřeva soustružením. Při této disciplíně zpracovávám zbytky z truhlárny, větší kusy palivového dřeva a porůznu nalezené zbytky z náletů a prořezávek v zahradách, revitalizací parků a jiných projektů při kterých se odstraňuje vegetace. Nemám důvod porážet stromy kvůli jejich dřevu, vystačím si s tím, co seženu jako odpad který běžně končí v krbu či v kamnech.

Misky jsou povrchově upraveny olivovým olejem, je to pro následnou údržbu nejjednodušší řešení. Miska díky oleji získá přirozený lesk který se nošením bude  udržovat a zlepšovat. Při zmatnění šperku ho stačí pomnout v rukou například s krémem na ruce a nebo se stolním olejem a lesk  se opět vrátí. Misky je možno použít pro kontakt s potravinami, v rámci údržby je nutné dodržovat pár pravidel.
1. Dřevěné nádobí nepatří do myčky nádobí. Riskujete prasknutí misky a také možné nasáknutí saponátu do dřeva a jeho následné uvolnění do potravin v misce uložených.
2. Dřevěné nádobí nepatří ani do mikrovlnné trouby!

3. Misky je možné používat jak pro suché potraviny (oříšky, sušenky) tak je možno je použít i pro polévky atd. Mějte však na paměti, že by potraviny obsahující vodu neměly být dlouhodobě skladovány v dřevěných miskách.  Dřevo ze své povahy přijímá vodu z jakýchkoli předmětů se kterými je ve styku a a ní může přejímat i vůně/barevnost potavin v misce uložených. Není proto problém z misky poobědvat kyselo, následně misku umýt a uložit na suché a větrané místo. Ovšem použiji-li misku pro skladování guláše v ledničce, pak se může lehce stát že se světlé dřevo od potavin obarví a přejme jejich vůni.

Zcela specifickým odvětvím zcela odlišným od ostatních je fotografická tvorba. Nemám nějaké oblíbené tema, pozoruji to, co mi okolní krajina nabízí a pokouším se tyto náměty ztvárnit a zachytit.

Způsob dopravy
česká pošta, v bublinkové obálce.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od heykalov

Oblíbení uživatelé
Žádní oblíbení uživatelé.
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--