Domů Profil prodejce loutky
  • Prodejce od r. 2011
  • Praha 5, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 50
Aktivita: -
Registrace: 3.3.2011
Město: Praha 5
Stát: ČR
Důležitá informace: Dovolte abych vás upozornila,jelikož se pohybuji s mými marionetami mezi Prahou a Anglií, doba dodání je individuální, tudíž může být velmi krátká nebo trvat déle než měsíc, proto se, prosím, předem raději dotažte.

loutky

/ Prodávající
Novinky
50704
6.1.2012 Prosím, vemte na vědomí, doba dodaní loutky je individuální!

RUČNĚ VYŘEZÁVANÉ DŘEVĚNÉ MARIONETY A MAŇÁSCI LENKY CAIN PAVLÍČKOVÉ

Dovoluji si nabídnout marionety a maňásky vypracované klasickou řezbářskou technikou z lipového dřeva, konzervované včelím voskem a namalované transparentně olejovými barvami, takže charakter dřeva je zachován. Díky tomuto procesu mohou žít mnoho generací. Jejich kostýmy jsou vytvořeny z přírodních materialů jako je hedvábí, kůže,samet a bavlna a jsou individuálně ručně vypracovány. Kostýmy mají individuální styl dobový,moderní nebo fantasijní. Marionety jsou ovládány vahadlem, které umožňuje pohyb na profesionální divadelní úrovni.

Mé loutky se nacházejí v divadlech,galeriích,soukromých sbírkách pro vzdělání, zábavu a vyprávění příběhů nebo jako vzpomínka na Prahu.

Během této doby vytváření loutek, se mé loutky ,,rozutekly" po celém světě, byly napsány články v novinách a časopisech a natočeny reportáže pro CNN , BBC , RTL a v neposlední řadě také hostování k 70.výročí na vydaní Disney dvd Pinocchio nebo účast na natáčení dvd ,,Strážce plamene".

Nyní žiji mezi Prahou a Anglií, což mě rozšířilo obzory v mém oboru a přineslo další inspirace v mém tvoření.

Tvůrčí Postup

Vytvoření marionety se liší v závislosti na velikosti a náročnosti. Nicméně všechny marionety dojdou stejným procesem k požadovanému výsledku. Na úplném začátku je nápad a inspirace může přijít kdykoli a odkudkoli . Poté nakreslím technický výkres, ze kterého zkopíruji šablony potřebné pro přípravu hrubého předřezání na pásové pile, které zastává můj otec. Když dostanu připravené jednotlivé části těla marionety, mohu přistoupit k samotné řezbě. Obvykle se tělo skládá z 15 částí , které po vyřezání spojuji šrouby a kůží a pak konzervuji včelím voskem a nechávám zaschnout. Po namalování loutky olejovými barvami a následném uschnutí barev vytvořím kostým designovaný pro tuto marionetu a vyjadřující její charakter. Pro kompletní vyjádření charakteru pak dotvářím drobné detaily přímo na kostýmu a na loutce samotné, což dokresluje její jedinečnost.

Je to dlouhý a náročný proces a řekla bych,že zanechávám i kousek sebe v každé mé loutce.

Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od loutky

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--