Kdyby....

 

Kdyby mi bylo o sto let víc a na světě o sto letí míň, a kdybych se narodila kupříkladu v hrdé Anglii, mohla bych zrovna teď spočívat v luxusním kupé Orient Expresu a přivolat Jane a požádat ji o můj necesér.

Kdybych ovšem měla štěstí. Kdybych až tak velké štěstí neměla, tak bych pravděpodobně byla osobní služebná Jane a spěchala na přání své paní pro necesér, tedy schránku, kufřík s cestovními potřebami, bez kterých se žádná dáma na cestách neobejde.

V takovém neceséru, z franc. značící něco nezbytného, by pravděpodobně byl hřebínek, zrcátko, pudřenka, rtěnka, parfém, krém a co já vím, co je to všechno za lahvičky, já jsem Jane.

A tak musím jít teď své paní zašít ten knoflíček, co jí v Cařihradě upadl z rukavičky. Vytáhnu jehlu a niť... To jsou zas mé nezbytnosti, které s sebou musím nosit.

 

 

Ale protože je mi o sto let míň (zaplaťpánbů) a světu je zase o sto let víc, tak nemám ani Jane, ani svou paní, mám jen malou kabelku, v ní obvyklý dámský nepořádek a podobné nezbytnosti, jaké se mohly nacházet v takovém neceséru...

 

 

A protože mi také občas upadne knoflíček či roztrhne se silonka, musím s sebou, abych zůstala stále dámou, nosit v kabelce i šitíčko, abych mohla všechny tyto peripetie zavčas v dobré obrátit.

Ráda bych Vám drahé dámy představila novinku v mém obchůdku - originální, ručně šitá, propracovaná, pohledná, ale přitom velmi praktická šitíčka do Vašich kabelek. Jsou určené pro ty z Vás, které nemají svou Jane a kterým běžně se vyskytující cestovní šitíčka v papírových obalech nedostačují originalitou, vzhledem, ani svou trvanlivostí:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každé obsahuje tyto nezbytnosti:

 

Více najdete v nové puntíkově kolekce zde - Necesér

 

Děkuji za pozornost