Bedýnka tato archivační založena byla, by stou osmdesátou sedmou Chvalinovu nedělní chvilku poesie uchovala.
Tentokráte dovolili jsme si vybrati báseň pouze ku čtení domácímu, neb ku poslechu v přednesu Chvalinově doposud nahrána nebyla.
Avšak jest ku probíhajícím událostem slavným tuze vhodna: pamlsky rumové i nerumové nesouce, do špalíru se řadíce a do kroku si právě kus tento stosedmaosmdesátý recitujíce, radostným kroksunkrokem švihlým byli gratulanti vyrazili ku Mistru básníkovi ještě sedmaosmdesátiletému...
...a ejhle: již osmaosmdesátiletému.
Třaskavá slavnost bombičková tedy zahájena! Račte se do průvodu našeho slavnostního vřaditi a odhalení epochálnímu přítomni býti!

P.S. Mistr básník zůstal osmasmdesátiletým již na věky věkův. Rok po netušeně vzácné, neb zcela poslední společné oslavě - dne 27. června L.P. 2018 - na něho vzpomínáme s vděkem nezměrným.

 

Vděk
(dosud nezařazena do žádné sbírky)

Věk přináší čistou dumu
jistou dávku nerozumu.
Naladí ti božskou strunu
jak pamlsek sladký v rumu.

Báseň tato jest bez nahrávky.

 
S básní touto jsou k disposici blahopřání, cedulky/zápichy, tašky dárkové a známky poštovní.

 

Do bedýnky archivující předchozí Chvalinovu nedělní chvilku poesie lze skulinkou touto nahlédnouti, pro tu následující se do poličky horní natáhnouti račte.  
Do sálu, v němž nejčerstvější Chvalinova nedělní chvilka poesie servírována jest a kam jsou do kartotéky všechny záznamy archivační přehledně zařazovány, lze se za pomoci vstupenky této prosmeknouti.