Zařizujete si své nové hnízdečko? Nebo naopak máte zahnízděno už nějaký ten čas? Přemýšlíte, čím jej zútulnit, osvěžit, dodat šmrnc? Ať tak či onak (anebo úplně jinak), je jasné, že Vám k tomu dopomohou malí nepostradatelní pomocníčci, díky kterým se budete doma cítit dobře – bytové doplňky. Ano, spoustu lidí tomu říká lapači prachuVelký úsměv. Ale co, ať si každý říká co chce, my víme svoje – bez nich to prostě nejde.

Určitě tušíte, jak vytvořit příjemnou atmosféru – chce to jen zvolit správnou kombinaci barev, světla a stínů, vůní, tvarů a textury, textilií, čistoty, květin…. a hlavně aby to spolu všechno ladilo. A právě proto jsem vytvořila novou řadu výrobků „FOR MY HOME“, které toto všechno spojí dohromady. Pojďte se tedy seznámit….

Řada „FOR MY HOME“ zahrnuje několik různých bytových doplňků či dekorací – tři typy svícínků na čajové svíčky, dva typy váz, květináč, podšálky – a všechny mají společného jedno: háčkovaní. Svícny, vázy i květináč jsem koupila jako hotový výrobek, nově jsem jim do výbavičky uháčkovala svetříky, roláčky, kabátky a overaly z bavlněných přízí. A tím se tedy ze sériových výrobků staly neopakovatelné originály. A aby toho nebylo málo, celá řada je dostupná ve čtyřech barevných variantách – přírodní, světlá šedá, střední šedá a tmavá šedá. Dost už ale teoretizování, pojďme si přiblížit jednotlivé kousky!

Skleněná váza úzká válcová. Váza s háčkovaným svetříkem a šálkou, které můžete posouvat kam Vás zrovna napadne: nahoru, dolů, do poloviny, do třetiny, čtvrtiny, pětiny… (asi víte, kam tím mířím Velký úsměv). Vzadu na svetříku i šálce je malinkatá mašlička – takže pokud chcete, můžete si jí otočit chvíli dopředu, chvíli dozadu.

Skleněná váza se zúženým hrdlem. Váza s háčkovaným kabátkem ve spodní části, včetně dna. V zadní části jsou ponechány dva pruhy příze (něco jako tkaničky), které jsou určené pro Vaše hraní a kreativitu. Záleží jen na Vás, jak tkaničky na váze uvážete, čímž můžete čas od času vzhled vázy pozměnit. A že Vás nic nenapadá? To nevadí, začněte motat, a ono z toho něco vyleze. A pokud stále nic… tak na konci článku najdete trochu inspirace.

Skleněné svícny barevné, prťavé – sada 3ks. Malé svícínky ve třech barvách (modrá, červená, černá) v háčkovaném roláčku, včetně dna. Můžete použít pouze pro menší čajovou svíčku.

Skleněné svícny barevné, válcové – sada 3ks. Válcové svícínky ve třech barvách (modrá, červená, zelená) v háčkovaném svetříku, včetně dna. Můžete použít pro menší i větší čajovou svíčku. Nebo dokonce pro plovoucí svíčku!

Skleněné svícny čiré – sada 3ks. Jednoduché svícínky na malou čajovou svíčku v háčkovaném overalu – tj. celé, včetně dna. V horní části je svícen rozšířený, takže pokud byste chtěli použít větší čajovou svíčku, je nutné svícen dosypat dekoračním pískem či kamínky do cca poloviny, tak aby se tam ta větší vešla.

image

Květináček. Nebo spíše obal na menší květináč. Skládá se z plechového obalu a háčkovaného overalu, včetně dna.

… a nakonec …

Podšálky – sada 2ks. Co by to bylo za domácí pohodu bez kávičky či čajíku? Nebo bez vínka s knížkou u kamen (já vím, že je teď léto, ale myslíme dopředu, ne?). A kdo by chtěl mít na nábytku nevzhledná kolečka  od sklenic a hrnečků? Je lepší použít pěkné a praktické podšálky!

 

Na závěr si neodpustím jednu malou poznámku. Doufám, že si nemyslíte, že pokud jsem vázu nazvala „vázou“, svícen „svícnem“ a květináč „květináčem“, musíte je také podle toho využívat. Naopak! Nemusíte! Myslím, že jsme zde všichni více či méně kreativní, a kreativita jak je známo nemá žádná omezení (co může omezit méně než prostý název??). Přináším tedy několik typů, jak je využít víceúčelově.

-  Širší vázu i květináček využijte jako svícen pro plovoucí svíčku. Jednoduše nalijte vodu, do které můžete přidat libovolnou dekoraci (květ, kamínky, mušličky od moře, ulity, apod.). No a pak stačí jen ta plovoucí svíčka! … a sirkyVelký úsměv

- Širší vázu i květináček můžete využít také jako svícen pro čajové svíčky. Tady budete potřebovat dekorativní písek či kamínky, kterými vázu či květináček  naplníte téměř pod okraj. Shora do něj zatlačte svíčku, zapalte, a je hotovo! Nebo do květináčku jednoduše vložte vonnou svíčku ve skle, a je to.

- Květináček můžete využít samozřejmě i jako vázičku – na sušené, umělé, či květy ze zahrádky.

- Všechny malé svícínky jdou využít i jako minivázičky. Pro sušené, umělé, či čerstvé květy. Často se mi stává, že při práci na zahrádce omylem ulomím květ… no a kam s ním? Teď už to víte!

 

A co se mi na nové kolekci líbí nejvíce? Kromě toho, že jsou jednotlivé kusy dobře kombinovatelné mezi sebou, budou dobře ladit i s dalšími doplňky co už máte doma. A to díky jednoduchému designu, tlumeným přírodním barvám a nadčasovosti. Díky tomu nebudou upoutávat pozornost pouze a jen na sebe, ale pomohou dotvořit atmosféru a celkový dojem z Vašeho prostoru.

 Jednotlivé kousky se výborně kombinují

Která barvička to bude?

 

 

 Tak už víte, čím uděláte radost svému domovu?

 

Těším se na případné reakce či komentáře.

Pěkný zbytek dne přeji.

Zdravím, Katka, alias Tvořííím.

 

P.S.: vzhledem k tomu, že já spíše nejdu s dobou (ovšem bohužel nejdu ani proti době…), je toto můj první blog, co jsem kdy napsala. Pokud jste tedy dočetli až sem, tak jsem nadšená, a moc Vám děkuji za Váš čas i trpělivost. Doufám, že jste zde našli něco užitečného, nebo jste se aspoň inspirovali. Ostatním se omlouvám, pokud to bylo moc dlouhé, nebo moc krátké. Nebo moc nudné a pokud jste se nic nedozvěděli. Nebo pokud jste se dozvěděli něco, co jste vědět nechtěli. Nebo pokud zde nedejbože najdete gramatické chyby (prosím neznámkujte mi toVelký úsměv). Nebyl to úmysl, takhle to prostě vyšlo. Většinou píšu pouze technické zprávy ke stavebním dokumentacím, takže jsem zvyklá, že to po mně skoro nikdo nečteBrečí smíchy 

 

Zde je slíbená ukázka, jak lze vázu obměňovat.

image Kterou variantu si "umotáte"?